UA-141269188-1
 
 

Tijd voor power?


WAT IS KINDERCOACHING EN VOOR WIE?

Een gelukkig en zelfverzekerd kind heeft altijd een stevige basis. Die basis is een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen. Vertrouwen in jezelf, kunnen vertrouwen op jezelf. Hierop kun je verder bouwen. Mist dit, of ontbreekt er wat aan, dan gaan er zich later vaak problemen voordoen op het gebied van gedrag of op sociaal-emotioneel vlak.

Bij kinderen die gepest worden of die heel erg onzeker zijn, is deze basis niet voldoende aanwezig.

Ik heb mij gespecialiseerd in pestproblematiek. Ik werk voornamelijk met kinderen die gepest worden en/of onzeker zijn, die niet voor zichzelf opkomen en een laag zelfbeeld hebben. Vaak speelt angst hierbij ook een rol.

Ik geef je kind handvatten om zelfverzekerd te worden, vanuit een positief zelfbeeld. Ik geef jou en je gezin een stuk rust en tijd terug, want als je kind niet gelukkig is en goed in z’n vel zit, loopt het thuis waarschijnlijk ook niet lekker.

Ik werk voornamelijk met kinderen en jongeren vanaf 10 jaar.


HOE WERK IK?

Aanmelding: Als jij je kind telefonisch of per mail hebt aangemeld, plannen we een intakegesprek bij jullie thuis (of als je wilt op een andere locatie). Vooraf krijg je van mij per e-mail een intakeformulier. Het intakegesprek is met jou en je kind. Tijdens ons gesprek kun je vertellen wat er speelt en mag je kind ook zelf uitleggen waar hij/zij last van heeft. Wat wil je kind/jijzelf bereiken? 

Coachsessies: De coachsessies zijn alleen met jouw kind en duren ca. 1 uur. De sessies worden gehouden in de praktijkruimte, maar als je wilt kan het ook op school, thuis etc. Er wordt steeds meer gebruikgemaakt van online coaching via Skype. De eerste sessie is altijd face-to-face, daarna is coaching online heel goed mogelijk. Dezelfde resultaten worden daarmee bereikt. Ik kijk welke methodes, technieken en werkvormen het best bij jouw kind passen en help zo je kind bij het leren om zelf tot de gewenste veranderingen te komen. Elke sessie wordt afgestemd op jouw kind, waarbij ik kijk naar wat het best past bij de vraag en behoeftes van je kind. Bijvoorbeeld:

  • Rationeel-Emotieve Therapie (RET): Vorm van psychotherapie, waarbij balans tussen denken en voelen centraal staat. Het biedt heldere en praktische handvatten en levert snelle resultaten door negatieve manieren van denken om te buigen in positieve, helpende gedachten.
  • Sociale vaardigheidstraining: Methode gericht op het verkrijgen/versterken van sociaal vaardig gedrag. 
  • Therapeutisch spelmateriaal (sociaal-emotionele spellen)
  • Attributietraining: Behandelmethode voor het opbouwen van een realistisch zelfbeeld, waardoor kinderen beter leren logisch nadenken m.b.t. het toeschrijven van gevolgen aan zichzelf of de omgeving. 
  • rollenspellen

Eindgesprek: Samen kijken we of jullie doel is bereikt of dat er eventueel nog iets anders nodig is om dat alsnog te bereiken.

In het kort zullen de coachsessies zo zijn opgebouwd:

Stap 1 uitzoeken van het exacte probleem en bepalen wat voor jouw kind de beste oplossing is.

Stap 2 werken aan een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen stimuleren.

Stap 3 werken aan weerbaarheid, assertiever worden en grenzen stellen.

Stap 4 veranderen van denkpatronen; hoe je denkt zorgt ervoor hoe je je voelt, NIET de situatie

Stap 5 oefenen met en uitdiepen van denkpatronen en luisteren naar je gevoel en versterken hiervan.


ALS WE KLAAR ZIJN MET HET COACHTRAJECT:

 is je kind zelfverzekerd

komt jouw kind voor zichzelf op en heeft zelfvertrouwen

weet jouw kind hoe van negeatieve gedachtes om te buigen naar positieve gedachtes 

kan je kind beter/anders met sociale situaties omgaan

kunnen jullie weer rustig slapen

heeft jouw kind alle kansen in de toekomst 


Maak een afspraak voor een gratis vrijblijvende online sessie.

Ik help je graag en geef je advies, waarmee je zelf je kind kunt gaan helpen.

Klik op de button: