ER WAS EENS ……. 

 

 

ER WAS EENS ........... 

een meisje dat gepest werd op school. Een verdrietige periode was aangebroken en zou nog jaren gaan duren. Ze werd gepest, uitgelachen en buitengesloten. Ze snapte niet waarom, wat was er mis met haar? Ze praatte er met niemand over, maar werd steeds stiller, onzekerder, banger en eenzamer. Dat meisje …… dat was IK!

Op de middelbare school ging het gepest door en mijn problemen groeiden. Ik was zo onzeker geworden, had zo'n negatief zelfbeeld dat ik een angst- en dwangstoornis kreeg en uiteindelijk depressief werd. Mijn omgeving heeft het nooit geweten.

Toen ik uiteindelijk niet meer functioneerde, omdat ik door straatvrees en sociale angst de deur niet meer uit durfde om naar mijn werk te gaan, heb ik hulp gezocht en ben ik er jaren later eindelijk vanaf gekomen. Ik besef me goed dat het ook heel anders af had kunnen lopen. 

 

EN NU?

Toen ik eindelijk mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen terug had, wist ik door alle ellende wel wat ik echt wilde in mijn leven. Niet langer als secretaresse op een advocatenkantoor werken, maar andere kinderen/tieners helpen om zelfvertrouwen te krijgen en weerbaar te worden. Gelukkig te zijn! Jongeren die hulp geven die er in mijn tijd nog niet was. Ik wil dat zij niet hoeven mee te maken wat ik heb moeten doorstaan. En dat is wat ik nu doe, super tof. Jarenlange therapie is meestal niet nodig, heb ik inmiddels ervaren door het werk dat ik nu doe. 


DIT BEN IK 

Ik hou niet van grijs, letterlijk en figuurlijk. Ik ben kleurrijk, eigenwijs en neem geen blad voor de mond. Ik schaam me nergens voor en ben een open boek. 

Ik bepaal mijn eigen regels en doe niet 'zoals het hoort' (wel binnen de wet natuurlijk, haha), niet wat iedereen doet. Ik hanteer mijn eigen waarden en normen.

Ik ben direct, hou van actie en doorzetten. Stel een doel en het komt goed.

Ik hou niet van smoesjes. Alles is mogelijk, als je zelf echt wilt!

Spiritualiteit is voor mij belangrijk, dit zie je ook in mijn werk terug. Zweverigheid daar ben ik echter helemaal niet van. 


MIJN VISIE

Ik geloof dat alles mogelijk is. Kijk naar jezelf en niet naar een ander. Jij kunt je probleem zelf oplossen, als je zelf in actie wilt komen. Ik vind NIET dat het hele 'systeem' hoeft te veranderen. Jouw hele gezin of klas hoeft niet te veranderen om jouw kind te kunnen helpen. Als er 1 schakel verandert, verandert het hele systeem vanzelf. Je kunt alleen jezelf veranderen, niet een ander! Ik vind dat aandacht moet liggen op het veranderen van ons denkpatroon en gevoel. Verander je denkpatroon en luister naar je gevoel. Binnenin zit namelijk het antwoord. In het verleden graven, vind ik verspilde tijd, kijk liever naar de toekomst.


WAT KRIJG IK ERVOOR

Ik leef mijn droom, want ik help kinderen die het moeilijk hebben. Kinderen die last hebben van onzekerheid, die zichzelf niet de moeite waard vinden en die niet voor zichzelf opkomen, zij hebben een speciale plek in mijn hart. Dankbaar en trots als ik ‘mijn kinderen’, die hier onzeker en soms angstig binnenkomen, trots en zelfverzekerd weg zie gaan. Daar doe ik het voor!


Als je mij zou kennen, zou je weten dat .….

ik af en toe prettig gestoord ben (tot grote ergernis van mijn kinderen)

ik gek ben op gegrilde kip; altijd en overal en tegenwoordig ook op sushi

ik A-sportief ben (gelukkig hebben we 2 honden, zodat ik toch wat beweging krijg)

ik het liefst elke week uit eten ga met mijn gezin of met een vriendin

ik de pest heb aan 'hokjes en stempels'. Een kind krijgt een diagnose en hup ...… weg is je kind en daar is de diagnose en het bijpassende hokje.  Ik wil jou en je kind graag helpen!

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvende online sessie.