UA-141269188-1
 
 

ER WAS EENS …….

 

ER WAS EENS ........... 

heel lang geleden een meisje dat gepest werd op school. Een verdrietige periode was aangebroken en zou nog jaren gaan duren. Ze werd gepest, uitgelachen en buitengesloten. Ze snapte niet waarom, wat was er mis met haar? Ze praatte er met niemand over, maar werd steeds stiller, onzekerder, banger en eenzamer. Dat meisje …… dat was IK!

Toen ik naar de middelbare school ging, werd het erger. Ik was inmiddels zo onzeker en had zo’n negatief zelfbeeld, dat ik me iedere dag moest dwingen naar school te gaan ….. alleen. In pauzes of tussenuren verstopte ik me, uit angst. Aan het eind van elke schooldag ging ik als laatste naar het fietsenhok, hopende dat mijn pesters al naar huis waren. 

Met hulp ben ik er jaren na mijn middelbare school eindelijk uit gekomen, sterker dan ooit. Maar ik besef me goed dat het ook heel anders af had kunnen lopen. 


EN NU?

Toen ik wist wie ik nu eigenlijk was en me sterk voelde, besloot ik dat dit mijn doel was. Eindelijk had ik het gevonden. Zelf kinderen helpen die gepest worden en onzeker zijn, net zoals ik vroeger. Ik zorg ervoor dat zij niet hoeven door te maken wat ik heb doorstaan. Wat kan ik doen om hen dat te besparen? 


ALS DIT JE AANSPREEKT ZIT JE GOED: 

Ik hou niet van grijs, letterlijk en figuurlijk. Ik ben kleurrijk en eigenwijs en neem geen blad voor de mond. Ik schaam me nergens voor en ben          echt een open boek. Een eerlijk open boek.

Ik kijk en hoor jouw kind (niet de eventuele diagnose), iedereen is namelijk uniek.

Ik ben direct, hou van actie en doorzetten. Stel een doel en het komt goed, ik hou niet van smoesjes.

Ik ben niet altijd even serieus, ik hou van een geintje. Misschien dat kinderen daarom graag bij me zijn, omdat ik zelf soms nog een groot 'klein'       kind ben. Tot grote ergernis van mijn eigen kinderen .........….


MIJN VISIE

Wie wil er graag in een hokje gezet worden? Kant en klaar en lekker makkelijk? Ik in ieder geval niet en zo werk ik dus ook niet! Ik hou niet van stempels en hokjes. Een kind krijgt een diagnose en hup ….. weg is het kind en daar is de diagnose en het bijpassende hokje.

Ik vind NIET dat het hele ‘systeem’ hoeft te veranderen. Jouw hele gezin of de klas hoeft niet op zijn kop om jouw kind te kunnen helpen. Als er 1 schakel verandert, verandert het hele systeem automatisch al. Je kunt alleen jezelf veranderen, niet een ander. Ik vind dat de aandacht veel meer moeten liggen op het veranderen van ons denkpatroon en ons gevoel. Verander je denkpatroon en luister naar je gevoel, voel wat er vanbinnen zit. Die combinatie is goud! Binnenin zit namelijk het antwoord. In het verleden graven, vind ik verspilde tijd, kijk liever naar de toekomst.


WAT KRIJG IK ERVOOR?

Ik leef mijn droom, want ik help kinderen die gepest worden. Kinderen die last hebben van onzekerheid, die zichzelf niet de moeite waard vinden en die niet voor zichzelf opkomen, zij hebben een speciale plek in mijn hart. Dankbaar en trots als ik ‘mijn kinderen’, die hier onzeker en soms angstig binnenkwamen, trots en zelfverzekerd weg zie gaan. Daar doe ik het voor!


ALS JE MIJ ZO KENNEN, ZOU JE WETEN DAT ….

ik af en toe prettig gestoord ben

ik echt gek ben op gegrilde kip en op boerenkool

ik A-sportief ben (gelukkig hebben we 2 honden, zodat ik toch wat beweging krijg)

ik het liefst elke week uit eten ga met mijn gezin of met een vriendin

ik niet zonder e-reader kan

ik mij niet anders voordoe dan ik ben


DENK JE DAT IK KAN HELPEN?

Maak een afspraak voor een gratis vrijblijvend online gesprek.

Vertel me waar je mee zit en stel je vragen. Ik help je graag en geef je advies, zodat je zelf je kind kunt helpen.

KLIK op de button:

 

KAN MIJN VERHAAL JOUW KIND 'REDDEN' ?