UA-141269188-1
 
 

Heeft jouw kind al een label?

Waarom wordt er zo veel en zo makkelijk gelabeld tegenwoordig? Ik word er af en toe niet goed van als ik zie of hoor hoe er weer een kind niet voldoet aan ‘hoe het hoort’.

Hoezo hoe het hoort? Is niet ieder kind anders, ieder mens? Waarom moet er meteen iets ‘mis’ zijn? Waarom meteen onderzoeken? Waarom kunnen wij kinderen die ‘anders’ zijn niet gewoon laten wie ze zijn. Zonder stempel, zonder pilletjes.

Zelf willen we toch ook kunnen zijn wie we zijn, zonder ons steeds aan te moeten passen.

Ik zie veel kinderen met ‘problemen’ die helemaal geen probleem hebben. Wij, de maatschappij, praat ze die problemen aan. Waar gaat het heen? Wordt het niet eens tijd om wat meer uit ons hoofd te komen en te gaan voelen? Gaat het niet om het geluk van ons kind?

Natuurlijk zijn er kinderen die enorm geholpen kunnen worden met een bepaalde diagnose, maar ook heel veel kinderen niet. Een stempel erop zorgt er ook voor dat een kind zich nog meer gaat gedragen naar hoe de stempel zegt dat hij of zij is.

Laten we eens genieten van het feit dat ons kind ‘anders’ is, in plaats van meteen een hokje te zoeken waar ons kind in past. Wees jezelf, uniek en kies je eigen plek in de wereld.

X Linda