UA-141269188-1
 
 

Wat is er nou zo erg aan pesten?

Wat is er nou zo erg aan pesten?

Tja, wat ik vind van pesten……….. Het is nog steeds een groot probleem helaas. Maar wat ik nog veel erger vind is de schaamte eromheen en waar het allemaal uiteindelijk toe leidt.

Want wees eerlijk………. Het pesten zelf is niet het allerergst, maar wat er daarna gebeurt of als gevolg ervan, dat is veel heftiger.

Vind jij dat je gefaald hebt als ouder? Ben je bang dat jouw kind voor altijd ongelukkig blijft? Nou, dan ben je niet de enige. En het lost niks op, zinloos. Ze lossen je probleem niet op, maar maken het alleen maar groter. In elk geval in je hoofd. Maar ja, dat weet je zelf ook wel.

Waarom wordt mijn kind gepest………. Of waarom pest mijn kind………. Hoe zorg ik dat het stopt………. Waarom doet niemand iets………….. Hoe kan ik het voorkomen………..

Om nog maar niet te spreken over de onrust en de problemen die het thuis oplevert. Want laten we eerlijk zijn………

Je slaapt er niet goed van, je wordt thuis chagrijnig, je bent gefrustreerd, moe, je andere kinderen en partner krijgen niet de aandacht die ze verdienen en uiteindelijk word je wanhopig……….

Om het nog maar niet te hebben over al die kinderen, waarvan de ouders niet eens weten dat ze gepest worden of er niets mee doen. Het gaat NOOIT vanzelf over. Als jouw kind van school af komt, dan begint het pas echt. Want………… dan krijgen we te maken met de gevolgen. Ja ‘WE’!

De oplossing lijkt verder weg dan ooit en er stapelen zich steeds meer vragen op………..

Er is zoveel te zeggen over het ontstaan, over waarom en over hoe het op te lossen.

Ik ga iedere week een stukje schrijven waarin al die onderwerpen aan bod komen. Jij gaat handvatten krijgen om thuis mee aan de slag te gaan en je kind te helpen.

Hoe is jouw kind thuis of bij anderen? Vrolijk en blij, teruggetrokken en stil, of juist superdruk en overschreeuwt je kind zich?

X Linda