UA-141269188-1
 
 

Wat is er mis met mij?

Veeleisend en hard, dat is de tijd van nu. Je moet ploeteren om mee te komen op school, maar ook om erbij te horen. Het is zwaar en moeilijk. Ik zie het om mij heen steeds meer, teveel.

Het enige dat wij, ouders, willen voor onze kinderen is ze gezond, veilig en gelukkig zien. Die eerste die lukt meestal wel enigszins, maar veilig en gelukkig? Je moet je kinderen loslaten, maar in deze tijd is loslaten voor veel kinderen heel zwaar.

Teveel kinderen op school, te weinig tijd, te weinig leerkrachten. Voor een groot deel op zichzelf aangewezen.

Maar hoe gaat dat als jouw kind er 1 is die niet vooraan staat als er iets te doen is, die niet zijn vinger op durft te steken als er iets gevraagd moet worden, die geen NEE durft te zeggen, die alleen loopt in de pauzes en ook daarna……….

Wat is er mis met mij? Dat beeld hebben veel kinderen van zichzelf en dat hoort niet, dat moet niet zo zijn. Dat is niet natuurlijk.

Ieder kind mag zichzelf zijn, helemaal met alles wat daarbij hoort. Maar dat is niet meer van deze tijd en misschien is het er wel nooit helemaal geweest.

Mijn missie is het om zoveel mogelijk kinderen te helpen. Ze te laten voelen dat er niets mis is met hun, dat ze daar zelf ook in mogen geloven. Ik leer ze hoe. Want zelfvertrouwen en geluk dat moet voor ieder kind vanzelfsprekend zijn.

Mijn visie is dat niet het hele ‘systeem’ mee hoeft te veranderen. Het is niet nodig dat je hele gezin of de hele klas mee verandert samen met je kind. Verandering zit in jezelf en kun je ook alleen zelf. Een beetje hulp is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Denkt jouw kind wel eens …….wat is er mis met mij?


X Linda