UA-141269188-1
 
 

Voeden wij onze kinderen niet goed op?

Het aantal kinderen in de jeugdzorg blijft stijgen lees ik vandaag in de krant, met daarbij dus de vraag of wij iets fout doen en of er niet veel te vaak en te snel een diagnose en dus een stempel wordt gegeven voor wat eigenlijk hele normale problemen zijn die bij bepaalde leeftijden horen.

Yes! Helemaal mijn idee.

Het is natuurlijk wel zo dat deze tijd echt moeilijk is voor kinderen en jongeren, ik vind deze tijd zwaarder dan toen ik zelf zo jong was. De druk wordt steeds hoger en dus is het wel logisch dat er steeds meer problemen komen. De druk in het algemeen, de prestatiedruk, het is eigenlijk bizar.

Maar…….. buiten dat, is het strooien met weer nieuwe stoornissen, labeltjes, pilletjes ook buiten proportie vind ik.

Het is begrijpelijk dat je als ouder soms niet meer weet wat je moet en als de buurjongen dan ADHD blijkt te hebben en jouw kind is toevallig ook een beetje druk, tja, dan is 1 en 1 al snel 3.

Begrijp me niet verkeerd, ik geloof absoluut in stoornissen en dergelijke, maar ik vind dat we vaker verder moeten kijken dan alleen het label.

Want wie wil er graag in een hokje gezet worden? Kant en klaar en lekker makkelijk? Ik in ieder geval niet! Een kind krijgt een diagnose en hup…….. weg is je kind en daar is de diagnose en het bijpassende hokje.

Mensen, blijf alsjeblieft je eigen gevoel volgen. Een diagnose is echt niet altijd zaligmakend.

Jij bent deskundig over jouw kind, niet de dokter, de coach of de psycholoog. Je kind zelf natuurlijk in de eerste plaats, maar die weet er vaak geen raad mee. Luister naar je kind, luister echt en volg dan je eigen gevoel.

Ik heb zelf een aantal jaar geleden ook met 1 van mijn kinderen in twijfel gezeten en ben op advies van school de molen in gegaan. Achteraf ben ik er niets mee opgeschoten en mijn kind al helemaal niet. Had ik mijn gevoel maar gevolgd. Gelukkig is mijn kind er niet onzeker door geworden, maar dat kan ook nog. Een kind die allerlei tests moet ondergaan, kan gaan denken…….. wat is er mis met mij? (volgens mij heb ik daar gisteren iets over geschreven, maar dat even terzijde)

Wat vind jij? Voed jij je kind goed op?

Ik hoor het graag.

X Linda