UA-141269188-1
 
 

Hoe komt het toch dat je steeds zo vervelend doet?

Jij wilt, net zoals iedere ouder, dat je kind gelukkig is.

Wat ik regelmatig hoor is……… ik had geen idee. ‘Hij was wel wat stiller, maar ik dacht hij is vast zenuwachtig voor de komende verhuizing’ of ‘thuis is ze onhandelbaar, ze luistert niet, is tegendraads, ik dacht ze zal wel in de pubertijd komen……’ Dit zijn een paar willekeurige voorbeelden.

Waar het om gaat is dat pesten vaak niet gezien en herkend wordt. Als je niet merkt dat jouw kind gepest wordt en het pesten blijft langdurig bestaan, worden de gevolgen steeds groter.

Je kind wordt bang, eerst alleen voor school (of voor een andere situatie waar gepest wordt), maar angst breidt uit. Onzekerheid wordt erger, eerst is je kind nog alleen ‘lelijk’ of ‘dom’ of ‘homo’ of waar het dan ook over gaat volgens de pesters, maar na verloop van tijd gaan veel kinderen alles negatief aan zichzelf vinden.

Want ja, als je lelijk bent zul je ook wel dom zijn en onaardig etcetc. Deze gedachtes hebben met logica niks te maken. Hoe triest is dat.

Als jouw kind stil is, vervelend, druk of wat dan ook, probeer dan altijd te achterhalen wat er achter zit. Want nogmaals herkennen is het halve werk.

Of misschien ben jij 1 van de ‘gelukkigen’ wiens kind het thuis vertelt!

X Linda