UA-141269188-1
 
 

Komt het wel goed met jouw kind?

Wat gebeurt er met een kind als je gebrek aan zelfvertrouwen niet ziet?

Waarom is zelfvertrouwen toch zo belangrijk? 🤔

Zelfvertrouwen is gekoppeld aan een goed en positief zelfbeeld. Kinderen die dit hebben, kunnen in hun leven bereiken wat ze willen. De hele wereld ligt voor hen open. Echt, ook als je kind niet zo goed kan leren. Als je kind in zichzelf gelooft en doorzettingsvermogen heeft, is alles mogelijk.

Als een kind geen positief zelfbeeld en zelfvertrouwen heeft, staat een kind aan de andere kant van de lijn. Kinderen die geen vertrouwen in zichzelf hebben, zijn vaak ook geen doorzetters, omdat ze niet in zichzelf geloven. Tja en als jij al niet in jezelf gelooft, dan zullen er een heleboel dingen zijn die moeizaam of niet zullen gaan.

Vanaf school zal een vervolgopleiding moeilijk worden, niet perse omdat een kind niet kan leren, maar als een kind niet in zichzelf gelooft en dus onzeker is, dan is de kans van slagen veel kleiner. Faalangst, sociale angst al dit soort dingen werken enorm tegen. En daarna moet je dan ook de grote mensenwereld in…… Werken, relaties en vriendschappen opbouwen en onderhouden. In deze harde wereld.

Het is niet voor niets dat in deze tijd van ‘beeldschermen’ het sowieso al lastig is om je zichtbaar te maken, maar voor kinderen die geen zelfvertrouwen hebben, haast onmogelijk. Die laten zich aan de kant schuiven, overschaduwen. Die zullen misschien wel nooit het leven leiden dat voor hun is weggelegd.

Dat is eeuwig zonde. Iedereen heeft mogelijkheden en kansen. Als je volwassen bent, moet je die zelf grijpen, maar als ouder moet je ervoor zorgen dat je je kind zoveel mogelijk die kansen biedt.

Als jij ziet dat jouw kind onzeker is, niet vertrouwt op en in zichzelf, doe er dan alsjeblieft iets mee. Niet voor mij, maar voor je kind!

Heeft jouw kind zelfvertrouwen?

GRATIS 5-daagse CHALLENGE:
BOUWEN AAN ZELFVERTROUWEN VAN JE KIND

Vanaf 1 juli a.s. Doe je mee? Meld je nu aan via deze link: