UA-141269188-1
 
 

Kan jouw kind omgaan met teleurstellingen?

Iedereen wordt wel eens teleurgesteld, of voelt dat in ieder geval zo. Ook jouw kind dus. Tja, en wat gebeurt er dan? Hoe reageer je dan.

3 TIPS:

Leer je kind een spel te spelen volgens de spelregels, je aan gemaakte afspraken houden etc., ook als        een ander dat niet doet. En leg uit waarom ………

Leer je kind iemand anders iets te gunnen. Tuurlijk is het leuk als jij iets krijgt, wint enz., maar het kan ook    fijn zijn om een ander blij te zien. Zo leert je kind blij zijn voor een ander en heeft tegelijkertijd minder last    van de teleurstelling.

Leer je kind dat het niet heel belangrijk is. Als iets leuks niet doorgaat, of je mag iets niet, is het ok om          het jammer te vinden of even verdrietig te zijn, maar laat je er niet door overspoelen. Volgende keer            beter!

Teleurstelling hoort erbij, maar het is wel fijn als je kind er goed mee om leert gaan. In plaats van een hele dag of misschien wel dagen boos of verdrietig zijn, even een baalmomentje en dan is het weer over en doorgaan.

X Linda